Lai gan Latvijā izplatītākais jūras produkts ir krabju nūjiņas, neviens taču nedomā, ka tās ražo no krabju gaļas! Tāpēc vismaz reizi ir vērts pārliecināties, kā tad īsti garšo tāda delikatese kā krabis. Visi zina, ka jūras veltes ir ļoti veselīgas, īpaši krabji, jo ir bagātīgs proteīnu avots un satur daudz vitamīnu un mikroelementu, piemēram, cinku, kas uzlabo kaulu struktūru, tas ir, palīdz cīņā ar osteoporozi (kaulu trauslumu). Bonuss zvērinātiem tievētājiem – krabja gaļa satur maz tauku.
Krabi bauda dažādos veidos – vienkārši novārītu, ar īpašām stangām
salaužot čaulu (vai atceries epizodi no filmas Bēgošā līgava – galvenās
varones, ko atveido Džūlija Robertsa, ģimene sēž ap galdu, bruņojušies
ar koka āmuriņiem, un apstrādā uz šķīvja uzliktos krabjus…).
Austrumāzijā krabi pasniedz ar bagātīgu čili piedevu, bet Anglijā
izķeksē no čaulas, pagatavo un pasniedz, atkal glīti ietūcītu čaulas
gabalā. Krabja gaļa ir iecienīta salātu sastāvdaļa. Francijā ļoti
populāra ir vēžveidīgo zupa biska (bisque), kuras galvenā sastāvdaļa ir
krabis. No krabju gaļas, kombinējot to ar zivīm un dārzeņiem, tiek
ceptas krabju kūciņas (mēs, latvieši, teiktu – zivju kotletes). Taču,
ja negribas riskēt un ne jau par mazām naudiņām pirkt dzīvu krabi, sāc
ar krabju gaļas konserviem. Varbūt tā lieta aizies!