Mīdijas

Uldis Mežs

Iveta Galēja, žurnāls „Garšīgs” 2009. gada oktobris

• Visgaršīgākās un labākās mīdijas dabūjamas no septembra līdz februārim.
• Svaigas mīdijas var pazīt pēc cieši aizvērtajiem vākiem. Tās, kurām vāki
ir pavērušies, jāmet prom. Pēc vārīšanas ir otrādi – labas ir tikai tās, kas atvērušās, bet slēgtās nav ēdamas.

• Mīdijas no Atlantijas okeāna Francijas piekrastes ir lielākas,
stingrākas, ar dzeltenu, aromātisku mīkstumu. Savukārt vācu, dāņu un
holandiešu mīdijas no Ziemeļjūras ir mazākas un lētākas.
• Mīdijas jāpagatavo tajā pašā dienā, kad iegādātas. Arī vārītas nav
vēlams uzglabāt ledusskapī ilgāk par vienu, maksimums, divām dienām.
• Mīdijas vislabāk garšo, gatavotas novārījumā ar dažiem ļoti labas
kvalitātes produktiem, lai nenomāktu oriģinālo garšu. Viens no šiem
produktiem noteikti ir baltvīns.
• Ja nevēlies ņemties ar mīdiju tīrīšanu un vārīšanu, itin labi vari
izmantot konservētās. Sevišķi piemērotas tās ir zupai, pastai, picai.

Vairāk par šo tēmu: