Veselība un alus raugs

Igors Pļava

Madonas alus aldaris Rolands Zaharovs mūs iepazīstināja ar alus raugu, kā organismam nepieciešamu, veselību uzlabojošu līdzekli, ko var izmantot pat skaistumkopšanā- veselīgai, starojošai ādai un matiem. Alus raugs ir nozīmīgs PP un B grupas vitamīnu avots , kam piemīt ne viena vien noderīga īpašība.

Iespējams, kādam tas būs liels pārsteigums, taču, jau gadiem alus raugs ir nopērkams aptiekās visā pasaulē. Alus raugs ir alus pagatavošanas procesa blakus produkts, ko nedrīkst sajaukt ar pārtikas raugu. Alus raugs ir dabīgs B grupas vitamīnu, dzelzs, selēna, hroma bioloģiski aktīvas formas, proteīna (visu neaizvietoto aminoskābju) un citu mikroelementu avots. Bagātīgais B vitamīnu sastāvs labvēlīgi ietekmē nervu sistēmu, nostiprina matus un nagus, nepieciešams veselai ādai. Hroms palīdz uzturēt normālu cukura līmeni asinīs, selēns ir spēcīgs antioksidants. Alus raugs ir sevišķi ieteicams atveseļošanās un paaugstinātas nervu slodzes periodos.

Alus raugs tiek dzerts dažādos infekcijas slimību gadījumos, ādas slimības gadījumos, cukura diabētam, piņņu ārstēšanai. Pat, ja Tu esi veselīga dzīvessveida un uztura piekritējs, ar pārtiku vien ir grūti uzņemt visas organismam nepieciešamās vielas. Alus raugs ir dabīgs uzturlīdzeklis, ko iekļaujot savā ikdienas ēdienkartē un skaistumkopšanas produktu plauktā, mēs izdarām lielu pakalpojumu mūsu organismam.

Alus raugs ir vērtīgs produkts, ko ikdienas ēdienkartē iekļaut vegāniem un veģitāriešiem, jo tas ir viens no reti sastopamajiem, dzīvniekiem draudzīgajiem, vitamīna B-12 avots.

Lai vai cik neticami tas neizklausītos, alus raugs cilvēkiem ir brīnumlīdzeklis. Iekļaujot alus raugu savā ēdienkartē, ne tikai enerģijas pieplūdums būs jūtams, bet arī metabolisms strādās efektīvāk. Kopējais veselības un pašsajūtas stāvoklis uzlabosies! Pat, ja sākotnēji rauga garša var nešķist tik patīkama, ar laiku jūs noteikti to iemīlēsiet un nenožēlosiet, ka esat uzdrīkstējušies. Organisms būs Jums pateicīgs!

Alus raugu var pievienot jebkurā ēdienreizē, gandrīz jebkuram sāļam ēdienam. Alus raugam ir garša, kas mazliet atgādina siera garšas notis. Pavāri iesaka alus raugu pievienot maltai gaļai, kartupeļu un makaronu ēdieniem, rīsiem, salātiem, sautējumiem un pat popkornam. Alus raugu var uzņemt, protams, arī viszināmākajā no tā uzņemšanas veidiem, kas ir nefiltrētā un dzīvā alus dzeršanā. Pietam, šāda veida alus ir ne tiaki veselīgāks, bet arī kvalitatīvāks un garšīgāks. Tieši šī iemesla dēļ arī aldaris Rolands Zaharovs sava Madonas  alus ražošanai ir izvēlējies šo veidu.

 

Vairāk par šo tēmu:

Intimitāte un fiziska tuvība

Mūsdienu pasaulē intīmpreču veikali kļūst par svarīgu vietu, kur cilvēki var atrast visu nepieciešamo, lai izpaustu savu seksualitāti un dažādotu savu seksuālo dzīvi. Šie veikali

Lasīt »